Νέο e-shop μέλι Κάβουρας - Δείτε το εδώ!

Blog

Back to Blog

Κέικ με Θυμαρισιο μέλι Χρυσή επιλογή ??

Υλικά:
  • 250 γρ. νερό
  • 150 γρ. ηλιέλαιο
  • 150 γρ. αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • (αν είσαι και Μερακλής προσθέτεις και 200γρ. πραλινα)

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ηλιέλαιο, τα αυγά, το μέλι, αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι διαλυθεί το μέλι και ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  4. Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το μείγμα θα είναι αρκετά ρευστό αλλά αυτή είναι η υφή που θέλουμε.
  5. Βουτυροαλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ 30×10 εκ. και βάζουμε μέσα το μείγμα.
  6. Ψήνουμε για 1 ½ ώρα σε ψηλή σχάρα.
  7. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Καλή σας απόλαυση!

Share this post

Back to Blog